Zwarte shirts zijn chic

Zwart is één van de meest gedragen kleuren bij mannen.  Zwart is praktisch, veilig en chic. Een bijkomend voordeel is dat zwart afkleedt. Eigenlijk is zwart de beste kleur die er is. Of wordt de kleur zwart toch iets te veel op een voetstuk geplaatst? Zwarte shirts zijn een praktische kleur, want op zwarte kleding zijn de meeste vlekken niet zichtbaar en kreukels vallen minder op dan bij lichte kleding. Zwarte shirts zijn een kleur voor iedereen. Veilig, zo is zwart wel te noemen. Om die reden dragen veel mannen zwart. Toch zijn er nog veel meer veilige, neutrale kleuren, maar die we minder voorbij zien komen. Denk hierbij aan donkerblauw of donkergrijs. Ook dit zijn kleuren die vrijwel iedereen kan hebben.

Verschillende combinaties

  • De V-hals is niet alleen ideaal omdat het je optisch slanker maakt, maar vooral wanneer je het shirt op verschillende manieren wilt dragen.
  • Een zwart shirt met een V-hals is ook heel handig om te dragen over een overhemd of blouse heen. Door de donkere kleur zal je niet zo snel last hebben van een blouse of overhemd die doorschijnt en ook de knoopjes er onder worden verdoezeld. Door de lage hals heb je de mogelijkheid om toch een nette kraag te laten zien. Ben je geen type voor een blouse of overhemd, maar wil jij je shirt wel netjes dragen op het werk, draag er dan een chique colbert overheen. Op die manier wordt de casual uitstraling van het shirt meteen gecompenseerd.

Krimp van shirts

Katoenen shirts krimpen veel meer dan shirt die ook stretch bevatten. Dit komt doordat 100% katoenen shirts niet goed mee rekken. Katoenen shirts van 100% katoen krimpen in vergelijking met stretchkatoen iets meer. Dit komt omdat het geen elastische stoffen als elastan bevat. Feitelijk is het overigens zo dat stretch shirts wat meer krimpen in de was dan 100% katoenen shirts maar deze shirts rek je ook het makkelijkste weer op waardoor de krimp kan worden ontdaan.